Kleinschalig kinderdagverblijf in Almere

Op deze pagina leest u meer informatie over ons kleinschalig kinderdagverblijf in Almere.
Wij zijn een groot voorstander van kleinschalige kinderopvang. Daarom biedt Kinderdagverblijf De Elsen plaats aan maximaal 30 kinderen per dag, verdeeld over twee stamgroepen:
- een baby / dreumesgroep van 0 tot 1,5 รก 2 jaar
- een peutergroep vanaf 1,5 tot 4 jaar.
De overgang naar de peutergroep gaat geleidelijk en altijd in overleg met de ouders. We kijken goed naar een kind om te zien of hij of zij de overstap naar de peutergroep aankan. Beide groepen hebben een verschillende dagindeling. De dagindeling van voor baby's staat vrijwel geheel in het teken van de behoefte van de baby's: o.a. slapen, knuffelen, eten en spelen.
De dreumesen worden langzaam voorbereid op het "peuterschema", onder andere: 's morgens spelen, lezen, buiten zijn, knutselen, lunchen, een middagslaap en fruit eten. Het dagritme van peuters kenmerkt zich door steeds terugkerende activiteiten op gezette tijden. Dit gebeurt in groepsverband. Ons kinderdagverblijf is zo ingericht dat je als kind probleemloos alle kinderen uit iedere groep kunt zien c.q. kunt opzoeken. Zo kun je gemakkelijk je broertje of zusje even knuffelen in de andere groep.
De kinderen van beide groepen komen elkar ook tegen in onze gezamenlijke verschoonruimte en in onze gemeenschappelijke tuin. Hierdoor kent iedere leidster ook ieder kind, zodat alle kinderen zich volledig veilig kunnen voelen bij iedereen. Dit bevordert uiteraard ook de overgang van de baby/dreumesgroep naar de peutergroep.
Wij dragen met zijn allen verantwoording voor ieder kind!
Kindjes in onze tuine

Visie en werkwijze van ons kleinschalige kinderdagopvang

Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen binnen groepsverband met behoud van hun eigen identiteit. (individuele benadering)
Naast de dagelijkse verzorging heeft het kind de mogelijkheid om zich, zowel lichamelijk, sociaal emotioneel, creatief, taalvaardig als ook cognitief te ontwikkelen.
De sfeer binnen De Elsen is dusdanig dat iedereen zich gerespecteerd voelt, ondanks geloof of afkomst.
Lees meer over onze visie en werkwijze

Contact met de ouders

In de vier jaar dat uw kind ons kinderdagverblijf bezoekt zijn er verschillende contactmomenten met u als ouder. Onze deur staat uiteraard altijd open voor vragen en/of opmerkingen. Daarnaast verloopt het contact tussen u en ons door middel van:
- Contact (en overdracht) tijdens het brengen en halen van uw kind.
- Heen- en weerschrift waarin belangrijke en leuke gebeurtenissen staan die uw kind meemaakt bij ons.
- Overgangsgesprek wanneer uw kind 2 jaar wordt en/of van de baby/dreumesgroep over kan naar de peutergroep.
- Facultatieve ouderavonden. Tijdens een 10-minutengesprek bespreken we onder andere het ontwikkelingsformulier van uw kind.
- Exitgesprek wanneer uw kind ons dagverblijf verlaat
- Nieuwsbrieven die u geregeld ontvangt met relevante gebeurtenissen van de afgelopen en/of komende periode.

Buiten en de natuur

Ons kinderdagverblijf beschikt over een prachtige tuin met uitzicht op de "Stadsweide" van de Kruidenwijk. Hierin wonen o.a. paarden en pony's, zowel in stallen als buiten in de wei. We kijken erop uit, maar kunnen ook door de weitjes wandelen.
De tuin is zo ingericht dat er geen aparte buitenruimte voor baby/dreumesen en peuters is.
Ons dagverblijf staat aan de rand van het mooie Beatrixpark, met daarin een prachtige, openbare speeltuin.
Er zijn een aantal leuke, openbare speeltuintjes in de buurt, waar we ook graag gebruik van maken.

Iets verder weg, maar nog zeker goed te belopen voor de peuters, bevindt zich Intratuin.
Hier komen we graag. Kijken naar de visjes en konijntjes, maar ook de Kerstshow wordt graag bezocht.
Bij mooi weer is het ook fijn wandelen naar Kinderboerderij De Stek. Hier genieten we van alle dieren en smullen van de zelf meegebrachte broodjes.

De ontwikkeling van uw kind

Kinderen gaan door heel wat ontwikkelingsstadia heen bij het opgroeien. Wij helpen de kinderen met hun emoties om te gaan d.m.v. spel, dans, muziek, fantasiestimulatie etc. Ook zijn er prachtige boeken die aansluiten bij de belevingswereld van het jonge kind.

Het is erg belangrijk om 's ochtends goed afscheid te nemen van elkaar, zeker ook in de eenkennigheidfase van een baby/dreumes. Op deze manier krijgen kinderen vertrouwen in dat ze aan het eind van de dag weer wordt opgehaald.

Bij het afscheid nemen 's ochtends zwaaien we papa's en mama's altijd uit bij de deur naar de gang. Er zit een raam in de deur waardoor men elkaar goed kan zien. Dit doen we zowel op de baby/dreumesgroep als op de peutergroep.


Goed bereikbaar in heel Almere!

Wij zijn goed bereikbaar en gevestigd op een prachtige locatie in de kruidenwijk van Almere-Stad aan de rand van de hoge ring en in een natuurlijke bosrijke omgeving.

Kinderopvang voor Noorderplassen-West in Almere

Noorderplassen-West

Vanuit Noorderplassen zijn wij bereikbaar op 6 minuten rijden!

Lees meer
Kinderopvang voor Muziekwijk in Almere

Muziekwijk Almere

4 - 6 minuten rijden vanuit Muziekwijk!

Lees meer
Kinderopvang voor Almere Poort

Almere Poort

Op slechts 10 - 15 minuten rijden vanuit Almere Poort!

Lees meer


×