Ons Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf "De Elsen" is meer dan 15 jaar geleden opgericht.
Directrice Els Damveld is al jaren werkzaam in de kinderopvang en groot voorstander van kleinschalige kinderopvang. Samen met haar ervaren team van leidsters staat zij dagelijks op de groep.
Vanwege de kleinschalige visie biedt ons dagverblijf in Almere plaats aan maximaal 30 kinderen per dag, verdeeld over 2 groepen.
We hebben 1 baby/dreumesgroep van 0 tot 2 jaar en 1 peutergroep voor kinderen vanaf 2 tot 4 jaar.

Visie op kleinschalige opvang in Almere

Doordat wij "klein" zijn biedt ons "het kleinschalig zijn" de mogelijkheid om naast directietaken ook vaste dagen op de groep te werken.
Samen met onze vaste leidsters, die werken op vaste dagen binnen hun eigen groep, staan wij voor een liefdevolle, geborgen opvang.
Wij vinden het uiterst belangrijk dat ieder kind gezien wordt.
We hebben bewust voor hele dagopvang gekozen, minimaal 1 dag per week, om zowel kinderen als leidsters in de gelegenheid te stellen elkaar goed te leren kennen en zodoende een hechte band op te kunnen bouwen. Tevens bevordert dit de rust en de regelmaat binnen het kinderdagverblijf.
Wat drinken in de tuin

Wat drinken in de tuin

Wij vinden het belangrijk dat kinderen, als aanvulling op de opvoeding thuis, opgroeien tussen een groep kinderen samen met andere volwassenen, want dit biedt een kind meer sociale ontwikkelingsmogelijkheden dan opgroeien met alleen een ouder of verzorger thuis.
Wij staan open voor ieder kind, dus ook voor kinderen die om wat voor reden dan ook in hun ontwikkeling bedreigd worden.
Wij hechten veel waarde aan een goed contact met de ouders. Het is belangrijk dat ook zij zich bij ons thuis voelen en met al hun vragen omtrent de opvoeding bij ons terecht kunnen.
Het contact tussen ouders en leidsters verloopt door middel van:
• intake gesprek / rondleiding
• breng en haal contact
• kindschriftje
• overgangsgesprek
• facultatieve ouderavond a.d.h.v. een ontwikkelingsformulier
• algemene ouderavond
Verder willen wij de kinderen vertrouwd maken met de natuur. Dit kan d.m.v. de natuur naar binnen te halen bijv. in de vorm van een seizoentafel. Daarnaast zijn wij als het even kan buiten te vinden. U zult dan ook het verzoek krijgen om regenkleding mee te geven.
Lees meer: Onze kleinschalige kinderopvang

Goed bereikbaar in heel Almere!


U bent van harte welkom op ons kinderdagverblijf in Almere!

Wij zijn gevestigd in een prachtige groene omgeving in Almere op het onderstaande adres:

Kinderdagverblijf De Elsen
Fluitekruidstraat 71
1313 KT Almere
tel: 036 5401494


Wij zijn gevestigd in Almere Stad, maar ook vanuit Almere Poort en Almere Buiten goed bereikbaar!Meer informatie


×